Elindította egyszázalékos kampányát a Nemzeti Tehetség Program

 sajtáj2018.1sajtáj2018.2

A fiatal tehetségek támogatása olyan össznemzeti ügy, amelyet a kormánynak továbbra is támogatnia kell – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

Illés Boglárka elmondta, „a mi feladtunk, hogy támogató környezetet biztosítsunk a tehetségek kibontakoztatására”. Amíg 2009-ben csaknem 16 ezer fiatal vett részt a Nemzeti Tehetség Program által támogatott programokban, ma már ez a szám eléri évente a 350 ezret. A program a külhoni szervezetek számára is elérhető.

A kezdeti felajánlások száma mára meghatszorozódott, így évente ma már több mint 300 ezer adózó ajánlja fel adója egy százalékát a program javára. A 2018-as költségvetési törvény több mint 3 milliárd forintot biztosít hazai és határon túli tehetséggondozó programok támogatására, valamint azok lebonyolítására.

A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja, hogy az állami és civil szféra együttműködésével összehangolják, koordinálják a hazai és uniós források felhasználását a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken élő fiatalok tehetségsegítése érdekében.

A program keretében meghirdetett pályázatokra általában a köznevelésben és felsőoktatásban, valamint a tehetséggondozásban részt vevők széles köre nyújthat be támogatási igényt: köznevelési intézmények, felsőoktatási intézmények, illetve azok karai, egyesületek, alapítványok, közalapítványok, tehetségsegítő tanácsok. A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásában civil szervezetek is közreműködnek.

Idén minden munkavállaló személyi jövedelemadóját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti. Kiemelték, hogy az egyszázalékos felajánlásokról továbbra se feledkezzen meg senki.

A Nemzeti Tehetség Program technikai száma: 1823. A rendelkező nyilatkozatot elektronikusan ügyfélkapun keresztül, postai úton vagy személyesen is el lehet juttatni a NAV számára 2018. május 22-ig.

 

Megosztás